Een spetterende blog

Ik had nog zo gezegd, geen bommetje...

(of toch wel?)

 

Een keer iets met heel veel water doen, dat leek mij wel wat. Daarom heb ik samen met onderwaterfotografe Anouk Nijkamp een fotosessie gehouden in het zwembad van Lochem.

 

Nadat de concepten waren bedacht en moodboard was gemaakt ging de zoektocht naar modellen van start. Uiteindelijk gingen Jenny en Paul uit Amsterdam voor ons te water. Anouk maakte foto's onder water en ik bleef droog op de kant staan.

 

Opstelling

De zwemster is uitgelicht met 3 reportageflitsers. Rechts achter het startblok staat een flitser hoog op statief, deze is gericht op de achterkant van de zwemster. Op de rand van het zwembad, links naast het startblok, staat ook een flitser. Deze verlicht de uiteraard de linkerkant van de zwemster. Omdat de  flitsers achter het water staan, is het opspattende water goed te zien. Beide flitsers zijn voorzien van een plastic zak. Ze zijn misschien wel spatwaterdicht, maar dit leek mij nu niet het moment om dat te gaan testen.

 

Omdat al het licht nu van achter de zwemster komt, zal haar gezicht erg donker worden. Dit is opgelost door aan de linkerkant van het zwembad een derde flitser neer te zetten die maximaal ingezoomd is om haar gezicht op te helderen. 

Variatie

Het effect van het zichtbaar maken van het water is ook toegepast bij de onderstaande foto's. Voor de variatie stonden de modellen deze keer op de kant.

 

Twee reportageflitsers aan beide kanten van het model, maar ook weer achter het water. Een softbox links van de camera zorgt voor de belichting van het gezicht.  Reacties

  naam *
  e-mail
  reactie *
  waardering   5/5
  spam bescherming *
  * verplicht